- 5 tongkol jagung manis
- Satu kotak santan
- Satu tin susu cair
- Daun pandanSagu
- di masak siapGula
- sesedap rasaAir
- Satu kotak santan
- Satu tin susu cair
- Daun pandanSagu
- di masak siapGula
- sesedap rasaAir
Cara Membuatnya:
1. Rebus jagung yang dihiris nipis2 tu hingga masak. Letak air ye.
2. Kat periuk lain masak sagu.
3. Masukkan santan, susu cair, air, daun pandan ke dalam periuk jagung (bila dah masak).
4. Masak semua tu. Bila sagu dah masak cantik, masukkan sagu dalam periuk jagung jugak.
5. Bila dah mendidih, masukkan gula, lepas tu rasa.
Original Link >> Klik Sini
2. Kat periuk lain masak sagu.
3. Masukkan santan, susu cair, air, daun pandan ke dalam periuk jagung (bila dah masak).
4. Masak semua tu. Bila sagu dah masak cantik, masukkan sagu dalam periuk jagung jugak.
5. Bila dah mendidih, masukkan gula, lepas tu rasa.
Original Link >> Klik Sini
No comments:
Post a Comment