Resepi ni untuk loyang kecil tau. Mudah je nak buat. Kukus boleh, bakar pun boleh :)
Ni kek pandan versi bakar. Hiasan simple je, tabur coklat rice :)
Bahan-Bahan;- Tepung Naik Sendiri
- 1Minyak Jagung
- Gula Kastor
- Daun Pandan
- Susu Cair
- Telur
- Pewarna Hijau
- Coklat Rice
Cara-Cara;
1. Blend daun pandan bersama secawan susu.
2. Tapis susu pandan dan asingkan dalam bekas lain.
3. Pukul telur dalam bekas, sehingga berbuih.
4. Masukkan gula dan pukul lagi hingga sebati.
5. Masukkan minyak dan susu pandan. Gaul sebati.
6. Masukkan tepung dan sedikit pewarna hijau. Gaul sebati lagi.
7. Masukkan coklat rice dan gaul, kemudian tuang ke dalam loyang.
8. Kukus selama 1 jam / Bakar (180'c) selama 45 minit.
Mudah kan?? Selamat Mencuba!
Resepi Sumbangan: Zie Has
Blog: BuatWanita.Blogspot.Com
Sedap sangat !
ReplyDeletefeveret ni... lelagi kalau ciffon cake...
wahhhh... mmg nak share juga. nanti sy tinggalkan url. berguna juga blog begini. semua resipi dalam 1 tempat
ReplyDeleteMudahnya cara nak membuatnya :)
ReplyDeletesimple but nice.. Papaglamz jalan2 di sini..
ReplyDeletesimple je.. ^^
ReplyDeletesimple sngt,barang semua ada kat dapur..insyalah akan cuba
ReplyDeletenampak sedaplah kek pandan coklat rice :-)
ReplyDeletenampak sedaplah kek pandan coklat rice :-)
ReplyDelete