Thursday, May 14

Cara Buat Dessert Mudah, Roti Canai Pisang


 Yummylicious roti canai pisang disapu butter dan dimakan bersama sos strawberi dan choc rice :)~

Bahan utama yang diperlukan ialah pisang montel dan roti canai segera. Haha. Bukan lah resepi membuat roti canai dari awal. Susah tau nak buat roti canai ni, walaupun dah perap doh semalaman, tapi sebab tak pandai tebar, memang susah nak jadi, BW dah cuba beberapa kali, semua tak jadi :p

 Roti canai dibakar sehingga garing, sehingga mengembung macam ni dan terbalikkan.

 Susun pisang yang telah dipotong di atas bahagian yang garing. Penutup diperlukan untuk lembutkan pisang.

 Setelah bahagian sebelah roti canai dah garing, terbalikkan lagi bagi bakar pisang pula. Bakar dengan api perlahan. Beginilah rupanya bila semuanya dah masak :)

Nyum nyum~. Sapukan susu pekat di atas roti canai, dan taburkan milo :)~

Mudah je kan? Ni pun dessert la. Tapi dessert melayu-india gitu. Sesuai sangat untuk minum petang. Untuk breakfast ngan supper pun ok :)


Resepi Sumbangan: Zie Has
Blog: BuatWanita.Blogspot.Com
Original Link: Klik Sini


1 comment:

  1. wahh.. senang je nak buatnya yea.. hihi.. boleh cuba.. pisang ape yg sedap ekk

    ReplyDelete