Sunday, June 28

Resepi Pengat Pisang @ Bubur Sagu Pisang



Sedap dimakan sejuk. Simpan dulu dalam fridge kay :)~

Bahan-Bahan;

- 1/2 Cawan Sagu
- 1 Cawan Santan/ Susu
- 5 Batang Pisang
- 1 Cawan Air
- 1 Bar Gula Melaka
- Gula Secukucup Rasa

Cara-Cara;

1. Didihkan air dalam periuk.
2. Masukkan sagu dan masak hingga kembang.
3. Masukkan pisang, gula melaka, gula pasir dan santan.
4. Kaca rata sehingga sedikit mendidih.
5. Biarkan sejuk dan simpan dalam fridge.

Resepi Sumbangan: Zie Has
Blog: BuatWanita.Blogspot.Com



2 comments:

  1. Baru tgk rancangan apa ntah semalam.. Memey suhaiza masak pengat pisang sagu cani gak.. Mudah sangat nih.. Bolehla buat..😊

    ReplyDelete
  2. Sedapnya..feveret jgk ni

    ReplyDelete