Sedap dimakan sejuk. Simpan dulu dalam fridge kay :)~
- 1/2 Cawan Sagu
- 1 Cawan Santan/ Susu
- 5 Batang Pisang
- 1 Cawan Air
- 1 Bar Gula Melaka
- Gula Secukucup Rasa
Cara-Cara;
1. Didihkan air dalam periuk.
2. Masukkan sagu dan masak hingga kembang.
3. Masukkan pisang, gula melaka, gula pasir dan santan.
4. Kaca rata sehingga sedikit mendidih.
5. Biarkan sejuk dan simpan dalam fridge.
5. Biarkan sejuk dan simpan dalam fridge.
Resepi Sumbangan: Zie Has
Blog: BuatWanita.Blogspot.Com
Baru tgk rancangan apa ntah semalam.. Memey suhaiza masak pengat pisang sagu cani gak.. Mudah sangat nih.. Bolehla buat..😊
ReplyDeleteSedapnya..feveret jgk ni
ReplyDelete